Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі протестують проти визнання результатів виборів мера


У Дніпропетровській області в Кривому Розі проходить мітинг проти визнання результатів другого туру виборів міського голови та на підтримку кандидата в мери від партії «Самопоміч» Юрія Милобога.

Зі сцени вже виступили народні депутати з фракції об’єднання «Самопоміч» Семен Семенченко та Володимир Парасюк, а також мер Львова, лідер «Самопомочі» Андрій Садовий.

Напередодні Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Милобога про невизнання результатів виборів у Кривому Розі.

В об’єднанні «Самопоміч» заявляють про фальсифікації результатів виборів, водночас 17 листопада в «Опозиційному блоці» заявили, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає. «Під час виборів на жодній дільничній комісії, на жодній територіальній комісії не було складено актів про порушення. І лише після оголошення результатів виборів сторона, що програла, почала фабрикувати акти», – заявили в «Опозиційному блоці».

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. 18 листопада Криворізька міська виборча комісія оголосила переможцем другого туру виборів міського голови чинного мера Юрія Вілкула, він склав присягу міського голови.

XS
SM
MD
LG