Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: якщо не говоритимуть закони, говоритиме вулиця – кандидат Милобог


Кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Юрій Милобог
Кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Юрій Милобог

Команда кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога сподівається на «політико-правове рішення» щодо ситуації з виборами міського голови. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив 22 листопада після завершення віча в Кривому Розі сам кандидат.

За його словами, 23 листопада його команда подасть апеляцію на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який відмовив у задоволенні його позову щодо визнання недійсними результатів виборів.

Однак, як зазначив Милобог, суд може тільки встановити порушення й визнати бездіяльність ЦВК, але постанову щодо визнання виборів недійсними може ухвалювати лише виборча комісія.

Як заявив Юрій Милобог, рішень, які допоможуть у розв’язанні конфлікту, його прихильники чекають від президента Петра Порошенка, який «має звернути увагу на Кривий Ріг».

«Треба змінити склад ЦВК. Треба змінити голову територіальної виборчої комісії і ухвалити справедливе рішення. ЦВК може скасувати постанову ТВК як вища інстанція, постанову, що була ухвалена в незаконний спосіб. Якщо не говоритимуть закони, говоритиме вулиця, і тоді політики не зможуть її стримати – ні я, ні депутати, ніхто. Протестний рух у Кривому Розі лише наростає, суспільство радикалізується», – сказав Радіо Свобода Юрій Милобог.

За його даними, наразі під міською радою в наметах залишилися чергувати його прихильники, а на наступний тиждень в місті призначене ще одне віче, в якому візьмуть участь не лише місцеві жителі, а й протестувальники з різних міст України.

«Ми вже ледь-ледь стримуємо людей. Сьогодні люди зайшли до міськради, не зламали жодної щітки, не відірвали жодного ґудзика. Але це сьогодні, може, так буде ще завтра, але, можливо, ми не зможемо контролювати ситуацію надалі: люди не терпітимуть, що їх обдурили», – зауважив Радіо Свобода Милобог.

У суботу вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд після відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою кандидата від «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Водночас 17 листопада в «Опозиційному блоці» заявили, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає. «Під час виборів на жодній дільничній комісії, на жодній територіальній комісії не було складено актів про порушення. І лише після оголошення результатів виборів сторона, що програла, почала фабрикувати акти», – заявили в «Опозиційному блоці».

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG