Доступність посилання

ТОП новини

Операція поліції у Брюсселі завершилася


Сили безпеки на вулицях Брюсселя, Бельгія, 21 листопада 2015 року
Сили безпеки на вулицях Брюсселя, Бельгія, 21 листопада 2015 року

Бельгійська поліція пізно ввечері 22 листопада завершила спеціальну операцію в Брюсселі. Суспільне телебачення Бельгії оголосило про це майже опівночі за місцевим часом і анонсувало нічну прес-конференцію державного прокурора з цього приводу 23 листопада.

Раніше у бельгійській столиці оголосили рішення не поновлювати в понеділок роботу метрополітену. Також цього дня не працюватимуть місцеві школи та університети.

Брюссель залишається на найвищому рівні тривоги, влада побоюється скупчення людей через «серйозну і неминучу загрозу» терористичного нападу.

21 листопада був оголошений четвертий рівень тривоги. Станції метро бельгійської столиці були закриті на вихідні, і події, такі як футбольні матчі, були скасовані.

Додаткові заходи безпеки були запроваджені в поїздах, на вокзалах, аеропортах.

Прем’єр-міністр Шарль Мішель сказав, що «є досить точна інформація про ризик нападу, подібного до того, що стався в Парижі», де 13 листопада, внаслідок атак загинули 130 і поранені сотні людей.

Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за цей напад.

Брюссель був у центрі розслідувань, коли з’ясувалося, що підозрювані до атак в Парижі жили в Бельгії. Громадянин Бельгії, підозрюваний у причетності до нападів в Парижі, Салах Абдеслам усе ще перебуває на волі.

XS
SM
MD
LG