Доступність посилання

ТОП новини

Росія за вихідні здійснила близько півтисячі авіаударів у Сирії


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російська авіація упродовж вихідних здійснила 141 виліт і завдала ударів по 472 об'єктах в Сирії. Про це заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков, передає РИА Новости.

За словами Конашенкова, удари завдані по провінціях Алеппо, Дамаск, Ідліб, Латакія, Хама, Хомс, Ракка і Дейр-Ез-Зор по окремих «об'єктах терористичних угрупувань, що діють в Сирії».

Росія почала власну кампанію бомбардувань у Сирії 30 вересня для «боротьби з тероризмом» і угрупованням «Ісламська держава». Наприкінці жовтня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Росію в порушенні правил ведення війни в Сирії і загибелі мирних жителів в результаті повітряних атак.

У жовтні над Єгиптом був підірваний російський пасажирський літак, у якому загинули всі 224 людини на його борту, а єгипетський підрозділ угруповання «Ісламська держава» взяв на себе відповідальність за теракт, назвавши його відповіддю на втручання Росії в Сирії.

Президент України Петро Порошенко напередодні заявив, що ситуацією довкола Сирії Росія намагається відволікти увагу міжнародної спільноти від України.

XS
SM
MD
LG