Доступність посилання

ТОП новини

У Криму через проблеми зі світлом не працюють школи, садки, Севастополь – без опалення


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

23 листопада в Криму не працюють дитячі садки, школи і виші у зв’язку з розпорядженням російського глави Криму Сергія Аксьонова про вихідний.

Згідно з документом, вихідний день оголошено у зв’язку з ситуацією з електропостачання півострова. При цьому вихідний день не передбачений для державних і муніципальних службовців.

Як повідомляють кореспонденти проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», лікарні, пошта, аеропорт, залізниця продовжують працювати.

На вулицях небагатолюдно, оскільки більшість розважальних центрів зачинені через відсутність світла. При цьому кінотеатри в Сімферополі продовжують працювати і продавати квитки. Транспорт, в тому числі тролейбуси, ходять.

Водночас міжміські тролейбуси, що курсують із Сімферополя до Ялти і Алушти, другий день не виходять на маршрути і залишаються в тролейбусному парку.

У Севастополі 23 листопада припинили подачу тепла в житлові будинки. Опалюють тільки лікувальні і соціально значущі установи – лікарні, пологовий будинок, будинок престарілих і «Будинок маляти», повідомляє кореспондент «Крим. Реалії». За інформацією співробітників підприємства «Севтеплоенерго», нормальна робота міських котелень неможлива через відсутність або дефіцит електроенергії. Як пояснюють фахівці, щоб «розпалити» котельню, потрібно вийти на нормальний режим роботи, а для цього потрібен час».

Зараз температура повітря в Севастополі 16 градусів тепла. Посадові особи поки щоне коментують подальший режим роботи котелень.

За прогнозами синоптиків, з 24 листопада очікується різке зниження температури на півострові.

В анексованому Росією Криму близько 2,5 мільйона людей залишаються без електрики після того, як постачання електроенергії припинилося через підрив ліній електропередач в Херсонській області. У Криму діє режим надзвичайної ситуації.

XS
SM
MD
LG