Доступність посилання

ТОП новини

Камерон проситиме британський парламент погодити участь в операції проти бойовиків у Сирії


Девід Камерон (л) і Франсуа Олланд
Девід Камерон (л) і Франсуа Олланд

Прем’єр Великобританії Девід Камерон заявляє, що звернеться до парламенту країни з проханням підтримати участь британських сил в кампанії проти бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії. Він сказав про це після зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом у Парижі.

За словами Камерона, він підтримує дії Франції проти «Ісламської держави», і вважає, що «Великобританія має вчинити так само».

«Цього ранку ми провели дуже важливі переговори. Пізніше цього тижня президент Олланд проведе переговори з президентом Обамою, президентом Путіним і канцлером Меркель. Зрозуміло, що світ об’єднується для подолання цієї терористичної загрози», – сказав Камерон.

Франція, яка бере участь в операціях проти ісламістів у складі коаліції під керівництвом США, посилила авіаудари в Сирії після нападів у Парижі 13 листопада, внаслідок яких загинули 130 людей, сотні були поранені, і закликала до створення широкої коаліції для боротьби з «Ісламською державою».

Тим часом, прокуратура Бельгії повідомила про 16 заарештованих в ході рейдів поліції, пов’язаних із розслідуванням терактів у Парижі 13 листопада. Подробиць операції не розголошують. Брюссель залишається на найвищому рівні тривоги – четвертому, що був оголошений 21 листопада. Прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив, що влада остерігається нападів, схожих на паризькі. Брюссель опинився у центрі розслідувань, коли з’ясувалося, що підозрювані до атак в Парижі жили в Бельгії.

XS
SM
MD
LG