Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: скупчення російських військових на адмінкордоні з Кримом немає


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

У Генеральному штабі Збройних сил України не підтверджують інформацію про скупчення російських військ на адміністративному кордоні з Кримом. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив речник Генштабу Владислав Селезньов.

«На адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю ми не спостерігаємо скупчення, переміщення техніки, особового складу, озброєння Російської Федерації. Ця інформація як від головного командного центру нашого, так і від прикордонників. Російські танки там стоять, починаючи з березня минулого року. Сказати про те, що зараз там якесь насичення, я не можу», – сказав Селезньов.

У Херсонській області, в районі адміністративного кордону з Кримом, перебувають підрозділи українських військових, які виконують завдання у плановому порядку, додав речник Генштабу.

У соціальних мережах з’явилися повідомлення про нібито скупчення російських військ на адміністративному кордоні з Кримом.

Росія анексувала Крим минулого року. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014-го. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG