Доступність посилання

ТОП новини

Активісти обіцяють уможливити ремонт ЛЕП після обрізання проводів до Криму, переговори тривають – «Укренерго»


Учасники блокади окупованого Криму готові допустити ремонтні бригади до ремонту пошкоджених ліній електропередач лише за умови обрізання проводів у напрямку півострова. Про це на заявив 23 листопада тимчасовий виконувач обов’язків директора держкомпанії «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

«Для того, щоб забезпечити цю гарантію, ми повинні розрізати проводи на всіх чотирьох лініях на анкерно-кутових опорах, найближчих до місця подій, після цього вони допускають нас до відновлення ліній електропередач», – сказав директор компанії.

Він вказав, що ця вимога обговорюватиметься з представниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та силових структур.

Діалог із активістами блокади тривають, вказує Херсонська облдержадміністрація.

Раніше 23 листопада координатор громадянської блокади окупованого півострова Ленур Іслямов умовою допуску ремонтних бригад «Укренерго» назвав звільнення активістів, затриманих на шляху прямування до акції блокади окупованого Росією Криму.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

23 листопада учасники акції блокади Криму, що стартувала 20 вересня, продовжують блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш як на третину.

XS
SM
MD
LG