Доступність посилання

ТОП новини

Україна потребує повноцінної військової освіти – викладач військового ліцею


Військова освіта у межах загальної середньої освіти в Україні не має гідного фінансування та повноцінної програми стажування. Про це заявив 23 листопада викладач військового ліцею імені Івана Богуна, капітан першого рангу Анатолій Грищук.

«Я беру центральний друкований орган Міністерства оборони, «Народну армію», бюджет на 2015 рік – 54 мільярди гривень. Жодного слова про військову освіту й науку, про навчальні заклади немає», – зазначає Грищук.

За його словами, у керівному складі Міністерства оборони є численні доктори наук, професори, які мали б дбати про те, щоб на військову освіту й науку або науково-дослідну роботу виділялися гроші.

«Повинна бути повноцінна програма військового стажування, повинні бути практики», – наголошує капітан.

«У нас повинно бути сто військових ліцеїв, щоб покінчити з таким ганебним явищем, як школи-інтернати», – стверджує Валерій Забарський, голова громадської організації «Клуб офіцерів «Честь». Він навів приклад Польщі, де за кожною середньою школою закріплена військова частина.

Військово-патріотичне виховання в Україні нині здійснюється на уроках предмету «Захист Вітчизни». З 2015 – 2016 навчального року викладання цієї дисципліни в українських шкільних програмах займає вже не 70, а 140 годин.

XS
SM
MD
LG