Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: Міністерство юстиції не сприяє розслідуванню корупційних справ щодо екс-чиновників


Міністерство юстиції не надає необхідного сприяння в розслідуванні корупційних справ щодо колишніх високопосадовців, заявив 23 листопада начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління (ГСУ) Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Він повідомив, що, за даними слідчих, Міністерство юстиції під керівництвом Олени Лукаш замовило висновок про порівняння українського та європейського законодавства, але отриманий результат не становить ніякої практичної цінності.

«Тобто витрачено 2,5 мільйона гривень, робота не є науковою і практичної цінності не становить, а Міністерство юстиції, в якому працюють відповідні юристи, не бачить збитків», – наголосив Горбатюк.

Також представник Генпрокуратури звинувачує Міністерство юстиції у саботажі розслідуваннящодо договору про закупівлю у американської компанії на 8,5 мільйона гривень послуг із юридичної оцінки справи проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

«На запити слідства дати оцінку цим діям надається відповідь, що люди, які ініціювали укладення цього договору, співробітники Міністерства юстиції, на даний час не працюють і тому Міністерство юстиції позбавлене можливості реагувати на такі порушення і їх фіксувати», – відзначив Горбатюк.

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі загалом понад 8,6 мільйона гривень ще у травні 2014 року.

Наприкінці липня 2015 року суд у Києві призначив Лавриновичу заставу в розмірі 1,2 мільйона гривень, згодом він вніс заставу.

Апеляційний суд Києва 18 листопада знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш з понад п’яти мільйонів гривень до 2,5 мільйонів, залишивши екс-чиновницю під домашнім арештом.

XS
SM
MD
LG