Доступність посилання

ТОП новини

ЄС ще не дав оцінки «безвізовим» законам – Томбінський


Ян Томбінський
Ян Томбінський

Євросоюз не висловлював коментарів щодо пакету законів, необхідних для безвізового режиму між Україною та ЄС, які український парламент ухвалив цього місяця. Про це йдеться у заяві голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського.

«Хочу наголосити, що ні представництво ЄС, ні інша інституція Євросоюзу не висловлювала ніяких коментарів щодо змісту цього пакету закону, ні публічно, ні в іншій формі», – йдеться у заяві Томбінського, оприлюдненій у понеділок, 23 листопада.

«Євросоюз зможе висловити свою позицію лише після завершення оцінювання, чого ще не зроблено», – наголосив Томбінський.

Раніше сьогодні спікер ВерховноїВолодимир Гройсман повідомив про відсутність заперечень щодо цього «безвізового» пакету законів з боку ЄС.

«Щодо жодного із законів з пакету щодо безвізового режиму ми не отримали наразі заперечень. Тому вони будуть підписані», – сказав Гройсман.

12 листопада Верховна Рада проголосувала один з найбільш резонансних із «безвізового пакету» законів антидискримінаційний законопроект №3442.

21 листопада президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав «безвізові закони», які раніше ухвалив український парламент.

Володимир Гройсман обіцяв, що не підпише «безвізові» закони допоки Єврокомісія не проведе аналіз цих документів.

XS
SM
MD
LG