Доступність посилання

ТОП новини

Туск скликає саміт ЄС-Туреччина щодо мігрантів на 29 листопада


Голова Європейської ради Дональд Туск
Голова Європейської ради Дональд Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск скликає 29 листопада саміт лідерів Євросоюзу та Туреччини для обговорення міграційної кризи.

«Я скликаю саміт ЄС-Туреччина на 16 годину 29 листопада. Мета – дати поштовх нашим відносинам і обговорити питання напливу мігрантів», – йдеться у повідомленні Туска, опублікованому у понеділок, 23 листопада, на його сторінці у Twitter.

«Моєму рішенню передували позитивні рекомендації з боку Єврокомісії та телефонна розмова цього вечора з прем’єр-міністром Туреччини», – зазначив Туск.

Раніше у понеділок новий уряд Польщі оголосив, що теракти у Парижі змушують переглянути угоди Європейського союзу, укладені на початку цього року щодо квот з прийому мігрантів та біженців.

Попередній правоцентристський уряд Польщі, який займав проєвропейський курс, у вересні цього року підтримав угоду на квоти щодо прийому біженців. Однак новий уряд, сформований у листопаді партією «Право і справедливість», планує переглянути позицію Варшави.

Упродовж цього року до Євросоюзу в’їхали понад 700 тисяч мігрантів з Афганістану, Сирії та країн Африки. Вони прагнуть потрапити насамперед до Німеччини, країни Євросоюзу намагаються узгодити квоти на прийом біженців, щоб цей потік розподілявся рівномірніше.

Проти запровадження квот виступають насамперед такі країни як Угорщина, Чехія та Словаччина.

Напади у Парижі 13 листопада, у результаті яких загинули 130 людей спричинили у Європі антиемігрантські та антимусульманські настрої.

XS
SM
MD
LG