Доступність посилання

ТОП новини

Через проблеми з електрикою в Криму звільнили місцевого «міністра енергетики»


Сімферополь, Крим, 23 листопада 2015 року
Сімферополь, Крим, 23 листопада 2015 року

«Голова» Криму Сергій Аксьонов звільнив «міністра палива та енергетики Криму» Сергія Єгорова. Як передає «Крим.Реалії», це сталося сьогодні на засіданні Ради міністрів Криму.

Аксьонов після доповіді Єгорова про ситуацію з енергопостачанням в Криму назвав роботу його відомства «незадовільною», і висловив невдоволення графіками подачі електроенергії населенню.

«Вам доведеться шукати інше місце роботи. Я шкодую, звичайно, про те, що ви підвели нас всіх у цій ситуації. Графік не був складений», – сказав Аксьонов.

Замість Єгорова «міністром енергетики Криму» стала Світлана Бородуліна, радниця Аксьонова.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання до території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш як на третину.

XS
SM
MD
LG