Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: ситуація в знеструмлених лікарнях Криму складна


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Правозахисники заявляють про складну ситуацію в лікарнях знеструмленого Криму. За інформацією представника Кримської польової місії з прав людини Ольги Скрипник, лікарні анексованого Росією Криму працюють на генераторах, яких не вистачає на все відділення, тому в першу чергу постачають електрикою реанімації й операційні. Про це Скрипник сказала ранковому ефірі на Радіо Крим. Реалії 24 листопада.

«Така ж ситуація в онкологічному центрі Сімферополя. Він працює на генераторах, але генератори також обмежені, працюють тільки на два основних відділення. Є складнощі в Судаку, де наскільки нам ясно, генераторів своїх просто немає, і тому лікарня повністю залежить від перебоїв електрики», – розповіла Скрипник.

За словами правозахисниці, відсутність електрики може створити серйозні ризики для життя людей.

«Вже є багато скарг, коли через перебої з мобільним зв’язком, люди не можуть додзвонитися до екстрених служб», – зазначила вона.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання в Крим, а також частини Херсонської й Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, постачання електроенергії в Крим зупинилося.

Вдень 23 листопада учасники акції блокади Криму, яка стартувала 20 вересня, продовжували блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач. 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що приступили до відновлення однієї зі зруйнованих опор ЛЕП.

У Криму, тим часом, люди скуповують генератори, свічки, спостерігається ажіотаж на кримських АЗС.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш ніж на третину.

XS
SM
MD
LG