Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра енергетики Діденко підтвердив, що написав заяву про відставку


Заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігор Діденко подав у відставку. Цю інформацію він підтвердив журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший.

«Написав і зареєстрував», – сказав він на запитання щодо заяви про звільнення. Що саме стало причиною відставки, Діденко не уточнив.

На посаді заступника міністра енергетики і вугільної промисловості він перебував із травня 2014 року. Ігор Діденко подав у відставку на тлі проблем з електропостачанням Криму – анексований Росією півострів залишився без світла після того, як невідомі підірвали електроопори у Чаплинці.

Раніше «Схеми» з’ясували, що заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігор Діденко є бізнес-партнером олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Діденко разом з Коломойським і Боголюбовим є співвласниками компанії «Протон-21», що займається діяльністю у галузі, якою керує Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Водночас журналісти програми «Схеми» з’ясували, що саме завдяки безпосередній – свідомій чи несвідомій – участі Ігоря Діденка на державних посадах фінансово-промислова група «Приват» на чолі з олігархом Ігорем Коломойським отримала контроль над низкою стратегічних державних підприємств, серед яких нафтовидобувна «Укрнафта», нафтопереробна «Укртатнафта» та нафтотранспортна «Укртранснафта».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG