Доступність посилання

ТОП новини

Тетерук чекає вибачень і закінчення слідства у справі про сутичку з Кужель


Андрій Тетерук
Андрій Тетерук

Депутат Верховної Ради України від «Народного фронту» Андрій Тетерук вважає причиною відкликання депутатом від «Батьківщини» Олександрою Кужель заяви з обвинуваченням його у завданні побоїв безперспективність справи. Про це він заявив у кулуарах парламенту.

«Я вважаю, що дуже багато брехні було, а суспільство повинно знати правду. Тому після оголошення результатів розслідування Генпрокуратури, я обов’язково дам свій коментар. Під час перебування пані Кужель у лікарні обмежували доступ навіть судмедекспертам, які повинні були провести повторну експертизу. Її охороняли щільним кільцем охорони. Всі свої вибачення я сказав у перший же вечір, вибачався і в парламентській залі. Достатня кількість вибачень була в цій ситуації. Тепер я чекатиму на закінчення розслідування і відповідної реакції «Батьківщини». За результатами розслідування я чекаю вибачень за ту інформаційну кампанію, яку розгорнули проти мене», – сказав Тетерук.

Раніше сьогодні стало відомо, що народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександра Кужель відкликала свою заяву проти депутата Андрія Тетерука, яку вона написала у прокуратуру. Відповідний лист зачитала з трибуни колега Кужель Альона Шкрум.

Увечері 5 листопада у фракції «Батьківщина» повідомили, що депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук розбив голову депутату від «Батьківщини» Олександрі Кужель, вдаривши її скляною пляшкою по голові. Конфлікт стався під кабінетом голови Верховної Ради. За фактом конфлікту народних депутатів Андрія Тетерука й Олександри Кужель оголосили про намір відкрити кримінальну справу. Але, як повідомив речник МВС України Артем Шевченко, точну правову кваліфікацію цій справі дадуть пізніше.

Андрій Тетерук заявив, що його дії щодо колеги не були навмисними. Він уточнив, що в його руках дійсно була пляшка з водою, і коли Олександра Кужель вкотре замахувалася на нього сумкою, він виставив руку з пляшкою, на яку і наштовхнулася депутат. За словами Тетерука, він просить вибачення у суспільства і готовий співпрацювати зі слідством.

Як заявили соратники Кужель, у неї – черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин правої надбрівної ділянки.

XS
SM
MD
LG