Доступність посилання

ТОП новини

Давутоглу: Туреччина має право відповідати на порушення її повітряного простору


Ахмет Давутоглу
Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявляє, що його країна має право захищатися у випадку, якщо порушується її повітряний простір.

За його словами, Туреччина зробить все необхідне, щоб гарантувати безпеку країни.

Раніше сьогодні президент Росії Володимир Путін заявив, що збиття російського літака Су-24 в Сирії матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин.

Посольство Росії в Туреччини повідомило, що радника-посланника російського диппредставництва в Анкарі викликали в турецьке МЗС.

Російський літак збили біля турецько-сирійського кордону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Російський військовий літак був збитий 24 листопада поблизу кордону між Сирією і Туреччиною. На відео видно, як літак падає, охоплений вогнем. Двоє пілотів катапультувалися. За даними ЗМІ, один з пілотів загинув, інший – затриманий озброєними угрупованнями сирійських тюркменів (турецької меншини в Сирії). Міністерство оборони Росії цю інформацію не коментує. У відомстві заявили, що питання про долю пілотів ще уточнюють.

В адміністрації президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана заявили, що російський Су-24 збили, «тому що він порушив турецький авіапростір, незважаючи на попередження». Турецькі військові заявили, що літак попередили 10 разів перед тим, як збити.

Російське Міноборони раніше заявило, що її Су-24 збили в Сирії і повітряного простору Туреччини він не порушував.

НАТО скликає спеціальну зустріч через інцидент.

XS
SM
MD
LG