Доступність посилання

ТОП новини

У Крим прибув міністр енергетики Росії Новак


Олександр Новак
Олександр Новак

У Крим із робочим візитом прибув міністр енергетики Росії Олександр Новак. Про це інформує прес-служба «уряду» анексованого Росією півострова.

У Криму Новак провів робочу нараду з самопроголошеною «владою» півострова щодо ситуації з електропостачанням. Очікується відвідання російським міністром майданчика мобільної газотурбінної електростанції, а також водонапірної насосної станції підприємства «Вода Криму».

Сайт «уряду» Криму також повідомляє, що за участі Новака запланована нарада щодо відновлення енергопостачання на окупований Росією півострів.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання в Крим, а також на частину Херсонської й Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, постачання електроенергії в Крим зупинилося.

Учасники акції блокади Криму, що стартувала 20 вересня, загалом виступають проти відновлення постачання електроенергії до виконання самопроголошеною «владою» Криму низки вимог і спершу не допускали до пошкоджених ліній електропередач ремонтних бригад.

24 листопада в «Укренерго» повідомили, що приступили до відновлення однієї зі зруйнованих опор ЛЕП.

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у вівторок заявив, що учасники акції блокади Криму, ймовірно, погодяться на те, щоб на Кримський півострів пустили першу чергу електроенергії потужністю 220 МВт – для забезпечення соціальних обʼєктів.

XS
SM
MD
LG