Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: Росія посилює наступальне угруповання на півночі Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Росія терміново посилює своє наступальне угруповання у північному Криму, повідомляє Рада національної безпеки й оборони України.

«Так, 24 листопада 2015 року п’ять російських військово-транспортних літаків Іл-76 здійснили перекидання двох батальйонно-тактичних груп десантників зі складу 98-ї повітрянодесантної дивізії Повітрянодесантних військ ЗС Росії (Іваново) з аеродрому Іваново на аеродром Джанкой», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, за даними РНБО, в районі населеного пункту Калинівка, за три кілометри на північний захід від Джанкоя, розпочате розгортання 97-го десантно-штурмового полку 7-ї гірсько-штурмової дивізії (місто Новоросійськ).

«Таким чином, потужний наступальний потенціал російських військ в окупованому Криму ще значно збільшується за рахунок найбільш підготовлених підрозділів, готових до штурмових дій», – наголосили в РНБО.

23 листопада у Генеральному штабі Збройних сил України не підтверджували інформацію про скупчення російських військ на адміністративному кордоні з Кримом.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання в Крим, а також частини Херсонської й Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, постачання електроенергії в Крим зупинилося.

Вдень 23 листопада учасники акції блокади Криму, яка стартувала 20 вересня, продовжували блокувати доступ енергетиків і ремонтних бригад до пошкоджених ліній електропередач. 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що приступили до відновлення однієї зі зруйнованих опор ЛЕП.

XS
SM
MD
LG