Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд засудив до арешту учасників акції «Україні з любов’ю!»


Розфарбована зірка у Москві, 23 серпня 2014 року
Розфарбована зірка у Москві, 23 серпня 2014 року

У Москві Таганський районний суд у вівторок, 24 листопада, засудив до 10 діб адміністративного арешту трьох учасників акції «Україні з любов’ю!» громадянського руху «Єдність рівних».

Затримані провели у понеділок акцію солідарності з Україною, вивісивши на сталінській висотці на Котельничеській набережній російської столиці прапор України і російсько-європейський прапор руху «Єдність рівних».

У момент затримання у активістів не було з собою паспортів, тому те, що вони не змогли їх пред’явити співробітники російської поліції розцінили як відмову і кваліфіковано як «непокора законній вимозі співробітників поліції».

На думку захисту, поліцейські під час затримання перевищили свої повноваження, для арешту прибув наряд автоматників, поліцейські грубо поводилися. Ніч учасники акції провели у Таганському відділку поліції, де їх не годували і не дозволяли спати.

Засідання у Таганському районному суді Москви тривало цілий день. Часу для ознайомлення захисту з 24 сторінками справи було дано недостатньо (30 хвилин), клопотання про перенесення справи для більш детального ознайомлення було відхилене. Також, захист оголосив кілька клопотань, зокрема про необхідність запросити наявних свідків і пошуку невідомих (робітників, які були присутні на місці інциденту). Але клопотання були відхилені.

(Відео користувача YouTube sotavision)

XS
SM
MD
LG