Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має встановити обмеження на кількість біженців із країн Близького Сходу – прем’єр-міністр Франції


Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс
Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс

Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявляє, що всі 28 країн, що входять до ЄС, мають встановити обмеження на кількість біженців, що прибувають із країн Близького Сходу. Про це він сказав в інтерв’ю декільком європейським виданням, серед яких і німецька газета Sueddeutsche Zeitung.

«Ми не можемо прийняти ще більше біженців в Європі – це неможливо… Управління зовнішніх кордонів Європейського Союзу має важливе значення для майбутнього ЄС. Якщо ми не робитимемо цього, люди скажуть: «Годі, Європо!», – цитує Вальса німецьке видання на своєму сайті.

Коментарі уряду Франції стали наслідком терактів ісламістів 13 листопада у Парижі, в результаті яких загинули 130 людей і сотні були поранені.

Вальс раніше заявляв, що деякі з нападників на Париж скористалися з найбільшої міграційної кризи у Європі з часів Другої світової війни і «прослизнули непоміченими».

До атак, які екстремістське угруповання «Ісламська держава» влаштувало у Парижі Вальс лобіював загальноєвропейську стратегію боротьби з міграцією та біженцями.

XS
SM
MD
LG