Доступність посилання

ТОП новини

Енергетики замінили пошкоджену вибухом опору на ЛЕП «Каховка-Титан»


Опори ЛЕП поблизу Чаплинки, Херсонщина, 25 листопада 2015 року
Опори ЛЕП поблизу Чаплинки, Херсонщина, 25 листопада 2015 року

Ремонті бригади «Укренерго» станом на ранок середи замінили пошкоджену опору лінії електропередач потужністю 220 кіловольт «Каховка-Титан», з якої може подаватись електроенергія до Криму і двох районів Херсонської області. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода з місця події.

Наразі триває ремонт однієї з трьох магістральних ліній електропередач, які йдуть до Криму повз Чаплинку: одна пошкоджена опора вже демонтована, замість неї встановили нову залізобетону, а сусідні проміжні опори, які похилилися після вибуху, вирівняли та закріпили.

Напередодні співробітники підрозділу НЕК «Укренерго» у Херсонській області працювали під сильним вітром і дощем, техніка грузла у розмоклому ґрунті, але роботи не припиняли. Сьогодні вони продовжаться.

Активісти, які наглядають за ремонтом, кажуть: домовилися з енергетиками відкрити їм доступ до ліній електропередач і не заважати проводити ремонт за умови, що ті не вмикатимуть електроенергію для Криму.

Окрім відремонтованої ЛЕП, в районі Чаплинки до Криму йде іще дві – двостоякова 330-кіловольтна залізобетонна лінія «Каховка-Островська» і такої ж потужності лінія «Каховка-Джанкой». Всі вони зараз відключені на Каховській підстанції.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, через які здійснюється енергопостачання до території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії до Криму зупинилася.

Анексований Росією Крим забезпечується електроенергією за рахунок своїх генеруючих потужностей лише частково, менш як на третину.

XS
SM
MD
LG