Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжить розгляд справи Александрова і Єрофеєва 3 грудня


Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч), ілюстративне фото
Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч), ілюстративне фото

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва на 3 грудня.

Сьогодні на судовому засіданні досліджували матеріали справи – том 4 і 5, зокрема скріни сторінок соціальних мереж, записи телефонних розмов сепаратистів.

10 листопада суд почав розглядати по суті справу двох російських військових, затриманих на Донбасі.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні цього року в Луганській області. Вони називали себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

В Україні російських військових звинувачують в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України й інших тяжких наслідків.

Захист Єрофеєва і Александрова подав позов до Вищого адміністративного суду України з проханням визнати їх військовополоненими.

XS
SM
MD
LG