Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі відновили роботу школи і метро


Бельгійський солдат чергує на станції метро в Брюсселі, 25 листопада 2015 року
Бельгійський солдат чергує на станції метро в Брюсселі, 25 листопада 2015 року

Школи і метро столиці Бельгії Брюсселя, які не працювали протягом чотирьох днів під час спецоперації поліції, сьогодні відкрилися. Запрацювали також музеї й інші громадські місця.

Водночас у місті зберігається посилений режим безпеки і найвищий рівень тривоги.

Близько 300 додаткових поліцейських залучили до захисту шкіл і близько 200 солдатів патрулюють у метро.

Близько половини станцій метро залишаються зачиненими.

Майже два десятки осіб затримали під час спецоперації поліції в Брюсселі, яка почалася 21 листопада і була пов’язана з терактами в Парижі, внаслідок яких загинули 130 людей, кілька сотень були поранені.

Усіх за винятком п’яти, яким загрожує звинувачення в причетності до тероризму, звільнили.

21 листопада був оголошений четвертий рівень тривоги. Станції метро бельгійської столиці були закриті на вихідні, і події, такі як футбольні матчі, були скасовані. Додаткові заходи безпеки були запроваджені в поїздах, на вокзалах, аеропортах.

Прем’єр-міністр Шарль Мішель сказав, що «є досить точна інформація про ризик нападу, подібного до того, що стався в Парижі». Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад у столиці Франції.

Брюссель був у центрі розслідувань, коли з’ясувалося, що підозрювані до атак в Парижі жили в Бельгії. Громадянин Бельгії, підозрюваний у причетності до нападів в Парижі, Салах Абдеслам усе ще перебуває на волі.

XS
SM
MD
LG