Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати: у справі Савченко виступав підставний свідок


Захист української громадянки, народного депутата Надії Савченко заявляє, що в суді в її справи як свідок обвинувачення виступав невідомий чоловік.

Адвокат Ілля Новиков опублікував результати висновків експертів, які проаналізували почерки свідка, підполковника ФСБ Росії Сергія Почечуєва.

За цими висновками, підпис Почечуєва в матеріалах кримінальної справи і підпис людини, яка на початку жовтня давала свідчення в суді, – це підписи різних людей.

За версією слідства, саме Почечуєв відвіз Надію Савченко до російського Воронежа після того, як її затримали співробітники поліції нібито за перетин російського кордону. Виступаючи в суді, підполковник ФСБ Росії був у перуці і темних окулярах, а також відмовився називати свій вік. Саме це, як стверджує Новиков, стало причиною для проведення дослідження почерку свідка.

«Ми спіймали звинувачення на тому, на чому їх в Росії ніхто не ловив. Експертиза почерку показала, що в суді був фальшивий свідок», – заявив адвокат.

У російському Донецьку триває суд у справі Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG