Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні суд заборонив Twitter-акаунт журналу Charlie Hebdo в Росії


Ленінський районний суд міста Грозного заборонив мікроблог французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo в соціальній мережі Twitter на території Росії. Про це 24 листопада повідомила прес-служба прокуратури Чеченської Республіки Росії, яка є ініціатором розгляду цієї справи в суді.

За повідомленням, органи прокуратури постійно проводять моніторинг інтернету щодо виявлення матеріалів, які ображають релігійні почуття віруючих.

«У ході проведеного 11 листопада 2015 моніторингу соціальній мережі «Твіттер» виявлена сторінка під назвою Charlie Hebdo, на якій опубліковані зображення, котрі мають на меті образити релігійні почуття віруючих, висловлюючи зневажливе ставлення до образів пророків, а також карикатур, що висміюють катастрофу російського літака А321 в Єгипті», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим прокуратура направила позовну заяву про визнання сторінки Charlie Hebdo в соціальній мережі «Твіттер» забороненою на всій території Росії і зобов’язати інтернет-провайдерів обмежити до неї доступ, суд задовольнив цей позов.

У січні в Парижі стався напад на редакцію журналу Charlie Hebdо, тоді у результаті терактів в Парижі та його околицях загинули 17 людей.

5 листопада французький сатиричний журнал Charlie Hebdo розмістив на своїх сторінках дві карикатури, пов’язані з катастрофою російського літака А-321 в Єгипті. У Кремлі це назвали блюзнірством, а сенатори зажадали пояснень від Міністерства культури Франції.

XS
SM
MD
LG