Доступність посилання

ТОП новини

В Адміністрації президента закликають українців запалити свічки до Дня пам’яті жертв голодоморів


День пам'яті жертв Голодомору, архівне фото
День пам'яті жертв Голодомору, архівне фото

В Адміністрації президента України закликали українців о 16:00 в суботу, 28 листопада, запалити свічки пам’яті.

«Ми просимо також медіа, всі радіостанції, всі телеканали о 16-й годині в суботу вшанувати жертв Голодомору хвилиною мовчання», – звернулась до ЗМІ радник глави Адміністрації президента Наталка Попович, слова якої цитує прес-служба Адміністрації.

Вона також повідомила, що обговорюється можливість започаткування премії імені Ґарета Джоунса. Цей британський журналіст був одним із перших західних кореспондентів, який почав інформувати про Голодомор.

В Адміністрації президента зазначають, що з метою привернення уваги світової спільноти до Голодомору як акту геноциду зняли телевізійний ролик, він змальовує масштаб трагедії промовистими цифрами: у пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини – 1440, щодоби – 34 560, загалом загинули 4,5 мільйона українців.

Попович повідомила, що цей ролик передадуть усім посольствам України у світі.

Відповідно до результатів соціологічного опитування, проведеного у жовтні групою «Рейтинг», з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу, погоджуються 80 відсотків опитаних українців.

Цього року Україна вшановуватиме памʼять жертв голодоморів 28 листопада.

XS
SM
MD
LG