Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську «люстрований» чиновник у суді домігся поновлення на посаді


У Дніпропетровську окружний адміністративний суд ухвалив рішення про визнання протиправним розпорядження щодо звільнення з посади, згідно із законом «Про очищення влади», першого заступника міського голови Анатолія Крупського. Про це рішення поінформував сам Крупський, який брав участь у засіданні виконкому міської ради.

За його даними, 18 листопада 2015 року окружний адміністративний апеляційний суд своїм рішенням скасував рішення в. о. міського голови Віталія Мархасіна про його звільнення й зобов’язав поновити на посаді.

«Наступним, думаю, буде рішення про відшкодування моральних збитків», – зазначив Анатолій Крупський.

Водночас у коментарі Радіо Свобода перший заступник міського голови Вадим Шебанов зазначив, що виконати це судове рішення щодо «люстрованого» посадовця в міськраді не можуть.

Як пояснив Шебанов, екс-чиновник подавав чотири позовні заяви до суду для відновлення на посаді й лише одну з них задовольнили – заяву, що була подана від імені Крупського, який на той момент був суб’єктом виборчого процесу – кандидатом на посаду міського голови від партії «Відродження».

«Він подав чотири позови: два як громадянин і два як кандидат на посаду міського голови. За всіма позовами суд відмовив, адже він підлягає люстрації. Та один з позовів, той, що був від імені кандидата, суд постановив задовольнити, адже там йшла мова про те, що були порушені його права як кандидата. Наразі це рішення виконати неможливо, адже він уже не кандидат», – поінформував Вадим Шебанов.

16 жовтня 2015 року стало відомо про те, що, згідно із Законом «Про очищення влади», у Дніпропетровську з посади першого заступника міського голови звільнили Анатолія Крупського. Відповідне розпорядження підписав в. о. міського голови Дніпропетровська Віталій Мархасін, який тимчасово замінював на цій посаді Галину Булавку, котра перебувала у відпустці.

2014 року Анатолій Крупський потрапив до складеного активістами «чорного» списку чиновників, до яких мають бути застосовані міжнародні санкції.

За часів Віктора Януковича він обіймав посаду заступника голови ОДА, 2012 року балотувався на виборах до Верховної Ради України від Партії регіонів.

XS
SM
MD
LG