Доступність посилання

ТОП новини

Добровольці вимагають від МВС пояснень через список розшуку «вбивць Бузини»


Добровольці, які підпорядковуються МВС, у середу ввечері прийшли до другого територіального відділу поліції Подільського району Києва, щоб з’ясувати, чому прізвища деяких добровольців занесені до списків розшуку, повідомляє народний депутат Ігор Луценко.

«Ми зараз у твм-2 Подільського району по вулиці Гонгадзе. Тут на дошці у якості розшукуваних висять свідки(!) у справі так званих «убивць Бузини». Зокрема, висить фото Насті, дівчини Медведька, одного із підозрюваних. Близько 20 людей усього, і з них мінімум 5 є при цьому дійсними співробітниками міліції. Вимагаємо зустрічі з керівництвом і пояснення, хто дав вказівку працювати по людям, стосовно яких немає у поліції підозр», – написав Луценко у Facebook.

За повідомленням «Громадського телебачення», до відділення приїхав начальник київської міліції Олександр Терещук.

«Я таких дурних команд не давав», – сказав він, коментуючи список оголошених у розшук. Терещук повідомив, що за фактом оприлюднених списків буде порушено кримінальну справу.

«Завтра до вечора я проведу службове розслідування і передам матеріали прокурору. Якщо є вина Терещука – я сам напишу заяву і піду», – зазначив начальник київського управління МВС.

Адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві Бузини, раніше заявляють про фальсифікацію ДНК-експертизи у цій справі і про алібі підозрюваних. Зокрема адвокат Андрій Федур стверджував, що ДНК-експертиза була, за його словами, фальсифікована. Він заявив, що, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі у затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону АТО. За його словами, у сторони захисту є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

XS
SM
MD
LG