Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовився опублікувати свідчення Плотницького і відвести прокурорів


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у російському місті Донецьк, що розглядає справу громадянки України Надії Савченко, відмовився оприлюднити матеріали допиту лідера сепаратистського угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького, який виступав на одному з попередніх засідань у закритому режимі.

На оприлюдненні матеріалів наполягав захист українки.

«Ми впевнені, що Плотницький лжесвідчив. Ми наполягаємо на публікації стенограми показань Плотницького… Суд був введений в оману, ніякої небезпеки для Плотницького не було. Він сам заявив про політичні причини», – цитує слова адвоката Марка Фейгіна кореспондент Радіо Свобода.

Крім того, захист Савченко подав ще одне клопотання – про відведення прокурорів у справі. «Прокурори погрожують усунути захисників Савченко з процесу. Наша заява про їх відвід зачепила за живе», – написав інший адвокат українки Микола Полозов. Це клопотання суд також відхилив.

У російському Донецьку триває суд у справі Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG