Доступність посилання

ТОП новини

Кучма: обмін полоненими на Донбасі можна реалізувати до кінця року


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, екс-президент України Леонід Кучма заявляє, що обмін полоненими на Донбасі можна реалізувати до кінця 2015 року. Про це йдеться в коментарі Кучми, розміщеному його речницею Даркою Оліфер у Facebook.

«Наша робота в рамках Мінського процесу йде непросто, – це і проблеми безпеки, і робота політичної підгрупи. І поки що в мене немає підстав говорити, що Мінські угоди будуть виконані цього року. Але є пункт домовленостей, які можна реалізувати ще до кінця 2015 року – це обмін полоненими», – цитує речниця Кучму.

Він закликав «представників окремих районів Донецької і Луганської областей» активізувати процес обміну заручниками, у першу чергу, звільнити тяжко поранених людей, яким вкрай потрібна медична допомога. «Українська сторона робила і продовжує робити все можливе і необхідне для виконання цього пункту угод», – йдеться в заяві.

Наприкінці жовтня уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в полоні бойовиків перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими без вісти.

XS
SM
MD
LG