Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнений російський еколог оголосив голодування в колонії


Євген Вітішко
Євген Вітішко

У Росії краснодарський еколог Євген Вітішко, який відбуває покарання в колонії в Тамбовській області, оголосив голодування на знак протесту проти дій регіональної прокуратури. Про це з посиланням на адвоката Валентину Шайсипову повідомляє російська агенція «Інтерфакс».

За словами захисниці, голодовування Вітішка пов’язана з тим, що 21 листопада він повинен був залишити колонію за рішенням суду про пом’якшення покарання, однак прокуратура оскаржила це рішення, заявивши, що суд не вказав у якій саме кримінально-виконавчій інспекції еколог зобов’язаний стати на облік. Шайсипова зазначила, що голодування Вітішка триває з 23 листопада.

Влітку 2012 року екологи Євген Вітішко і Сурен Газарян, який пізніше емігрував до Естонії, отримали по три роки умовно за написи на паркані дачі тодішнього губернатора Краснодарського краю Росії Олександра Ткачова. Наприкінці грудня 2013 року, незадовго до початку Олімпіади в Сочі, коли Вітішко заявив про підготовку доповіді про збитки, завдані природі олімпійським будівництвом, умовний термін йому замінили на реальний.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Євгена Вітішка в список політв’язнів. Amnesty International визнала його в’язнем сумління.

XS
SM
MD
LG