Доступність посилання

ТОП новини

Комісія з відбору антикорупційного прокурора проводить співбесіди з кандидатами


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у антикорупційній прокуратурі проводить засідання, на якому проводяться співбесіди з кандидатами напосаду антикорупційного прокурора.

Також на своїй сторінці у Facebook активіст і член цієї комісії від Верховної Ради Віталій Шабунін повідомив, що, всупереч попередньому рішенню, у комісії хочуть провести фінальне голосування щодо антикорупційного прокурора сьогодні.

Законодавство передбачає, що комісія має анонсувати проведення конкурсу не пізніше ніж за добу до його проведення.

12 листопада голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у антикорупційній прокуратурі Катерина Левченко заявила, що на посади в антикорупційній прокуратурі претендують 24 людини. Згодом стало відомо, що до другого етапу співбесіди допустили 15 людей.

Усього було подано 360 заяв і пакетів документів, до конкурсу допущені 282 людини, а до співбесід за результатами тестувань – 128 людей.

Як раніше заявляв президент України Петро Порошенко, до 1 грудня в Україні почне працювати антикорупційна прокуратура.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Безстворення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Водночас створення антикорупційної прокуратури супроводжується звинуваченнями у непрозорості. Зокрема, за європейськими стандартами, членами таких комісій мають бути люди з бездоганною репутацією, моральним авторитетом та високим професіоналізмом. Проте, як заявляли експерти Центру протидії корупції, представники від ГПУ до комісії з відбору кандидатів на посади у антикорупційній прокуратурі таким критеріям не відповідає. У листопаді ГПУ зміниласвоїх представників.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG