Доступність посилання

ТОП новини

У Криму викликали на допит сина голови фонду «Крим»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В анексованому Росією Криму сина голови фонду «Крим» викликали на допит, повідомив проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» голова фонду Різа Шевкієв.

«Учора ввечері нашим сусідам в Криму передали повістку від слідчого управління з особливо важливих справ на ім’я мого сина Рустема Шевкієва. Його не було вдома. Його хотіли бачити о шостій вечора. Тільки до пізнього вечора син прийшов додому, і йому передали повістку сусіди. Я рекомендував синові зателефонувати слідчому сьогодні, я сиджу чекаю від нього, щоб він повідомив про результат допиту і про що його там допитували», – розповів Шевкієв.

Тема допиту невідома, однак сам Шевкієв припускає, що бесіда буде пов’язана з проведенням акції з блокади Криму на території материкової України.

«Це механізм залякування нас як членів Меджлісу, за погрозами Поклонської («прокурора» Криму – ред.), яка обіцяла відкрити кримінальну справу проти учасників блокади», – сказав Різа Шевкієв.

На допит у цій справі викликали і дружину національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Сафінар. У коментарі «Крим. Реалії» Сафінар Джемілєва заявила, що відмовляється свідчити у справі про «теракти» на Херсонщині, де вибухом пошкоджені електроопори, що подають електроенергію в Крим.

Раніше «прокурор» Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи через припинення поставок електроенергії до Криму з боку материкової України.

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання до території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії в Крим зупинилася.

24 листопада в «Укренерго» повідомили, що почали відновлювати одну зі зруйнованих опор ЛЕП.

XS
SM
MD
LG