Доступність посилання

ТОП новини

Україна має зменшити споживання газу ще як мінімум удвічі – Коболєв


Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Україна за цей рік скоротила споживання газу на 20%, але щоб говорити про суттєву економію, потрібно зменшити споживання палива ще як мінімум удвічі, заявив в ефірі Радіо Свобода голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Ми споживаємо енергії у 3-4 рази більше, ніж такі країни як Польща, Угорщина, і у шість разів більше, ніж Німеччина», – зазначив посадовець.

Коболєв вважає, що Україною зроблено багато зусиль у напрямку диверсифікації постачання газу в Україну, і ці зусилля нині почали давати реальний ефект. Також, за його словами, існує декілька причин, чому Україні вдається зараз економити паливо.

«Зараз не зовсім сприятлива економічна ситуація і зменшилося споживання промисловістю, але так само найбільша економія у соціальній сфері. Також відбувається зменшення споживання населенням, відбувається оптимізація витрат палива і в інших сферах. Ці тенденції і стали причиною, що Україна стала фактично незалежною державою у питанні забезпечення газом», – сказав Андрій Коболєв.

У середу прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд доручив компанії «Нафтогаз України» припинити закупівлі газу в Росії.

За його словами, відповідне рішення було ухвалене у зв’язку з тим, що цінові пропозиції, які надійшли від європейських партнерів, є вигіднішими, ніж російські.

Раніше керівник російського «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що 25 листопада, «Газпром» припиняє постачання природного газу в Україну, бо не надійшло ані нової передоплати, ані заявки на постачання газу від «Нафтогазу України».

XS
SM
MD
LG