Доступність посилання

ТОП новини

Росія закрила КПП з Грузією для турецьких товарів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Єдина автотраса, що з’єднує Грузію з Росією, майже повністю заблокована, оскільки російські прикордонники відмовляються пропускати великовантажні фури з Туреччини.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у нейтральній зоні між грузинським і російським пропускними пунктами на військово-грузинській дорозі скупчилися сотні вантажівок з турецькими номерами.

Російські прикордонники пояснюють ситуацію «додатковими заходами щодо огляду вантажів з Туреччини». Однак самі турецькі водії спростовують ці твердження, заявляючи, що їм просто наказують повернутися назад без пояснення причин і перевірки документів.

У Службі доходів Міністерства фінансів Грузії повідомляють, що проблеми з пропуском великовантажних автомобілів з турецькими номерами, які їдуть через Грузію до Росії, почалися у середу ввечері. Скупчення сотень великовантажних машин з причепами на вузькій нейтральній смузі між грузинським і російським КПП створює труднощі для руху автомашин з інших країн, у тому числі Грузії та Вірменії, зазначають у грузинському відомстві.

XS
SM
MD
LG