Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти зосередили вогонь виключно на донецькому напрямку


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

На Донбасі сепаратисти зосередили вогонь виключно на донецькому напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, бойовики, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, сьогодні вели вогонь по Пісках, Мар’їнці, Опитному, а також біля Авдіївки.

«Близько 15:00, в районі Кам’янки, відбувся вогневий контакт. Група терористів у кількості 6 чоловік підійшли до наших позицій менше ніж на 200 метрів почали стріляти по наших позиціях. Українські військові відкрили вогонь у відповідь, і, вже за 25 хвилин, бандити втекли з поля бою», – повідомляють українські військові.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявили, що вчора українські силовики вісім разів порушили режим припинення вогню. В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, про обстріли не повідомляють.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG