Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ готує справу через спробу прокласти електрокабель із Росії до Криму


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральна прокуратура України планує притягнути до відповідальності власників і членів екіпажу китайського судна, яке намагалося прокласти кабель для постачання електроенергії до Криму з території Російської Федерації. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

«Зараз спільно з управлінням міжнародного співробітництва ми готуємо запити для того, щоб встановити власника судна, особи членів екіпажу, а також інші обставини цієї події для того, щоб підготувати підозри, і в рамках міжнародного співробітництва почати процедуру притягнення до відповідальності винних осіб», – сказав Куценко.

За його словами, готується кримінальне провадження за статтею 332-1 – порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Днями деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що в Камиш-Бурунський порт Керчі увійшов кабелеукладник під прапором Китаю, екіпаж якого міг здійснювати роботи для прокладання кабелю у частково знеструмлений Крим із Росії.

У ніч з 21 на 22 листопада в результаті підриву опор ліній електропередачі у Херсонській області Крим був відключений від енергосистеми України.

25 листопада російський президент Володимир Путін доручив Міненерго Росії забезпечити введення в експлуатацію енергомосту з Росії на півострів до 20 грудня 2015 року.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії після анексії півострова в 2014 році. Однак цих потужностей не вистачає.

XS
SM
MD
LG