Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники затримали на Луганщині двох російських військових – Слободян


Речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян
Речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян

Прикордонники Луганського загону затримали за незаконний перетин державного кордону двох громадян Росії, одягнутих у військову форму з розпізнавальними знаками внутрішніх військ Російської Федерації. Про затримання, яке відбулося напередодні в районі пункту пропуску «Мілове» повідомив у Facebook речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Це були військовослужбовці однієї із частин внутрішніх військ МВС Російської Федерації, які слідували до міста Армавір (Росія), за їх словами, «з метою здачі іспитів на право носити берет темно-зеленого кольору». Затримані пояснюють, що в Україну, начебто, потрапили випадково, після чого були затримані прикордонним нарядом», – повідомив Слободян.

За його словами, правоохоронці з’ясовують обставини інциденту для ухвалення процесуального рішення.

На початку осені у Держприкордонслужбі України вже заявляли про затримання у Міловому двох порушників кордону, які виявилися громадянами Росії – один військовий та його брат (цивільний). Російська сторона тоді заявила про викрадення своїх громадян із території Росії.

Райцентр Луганської області Мілове фактично прилягає до російського міста Чертково Ростовської області. Держкордон у цьому районі пролягає залізницею або й навіть вулицею Дружби народів, одна половина якої розташована в Україні, інша – в Росії.

XS
SM
MD
LG