Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив скаргу Милобога, що домагався оскарження виборів мера в Кривому Розі


Юрій Милобог
Юрій Милобог

Дніпропетровський окружний апеляційний суд відхилив апеляцію кандидата від «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога на рішення суду першої інстанції щодо скасування результатів виборів міського голови Кривого Рогу. Рішення ухвалене 27 листопада.

Згідно з ухвалою, суд відмовив позивачам у проведенні перерахунку голосів або визнанні виборів недійсними.

Водночас юристи «Самопомочі» поінформували, що рішення було ухвалене із запізненням у понад добу від встановлених законом термінів.

Як поінформували в міській організації об’єднання «Самопоміч», на 29 листопада в Кривому Розі заплановане віче, на якому учасники мають дати оцінку судовому рішенню і виробити подальший план дій.

21 листопада вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Раніше «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву про те, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG