Доступність посилання

ТОП новини

Філатов закликає Садового розпустити «Самопоміч» у Дніпропетровській міськраді


Борис Філатов на першому засіданні Дніпропетровської міської ради, 27 листопада 2015 року
Борис Філатов на першому засіданні Дніпропетровської міської ради, 27 листопада 2015 року

Представник партії «Укроп» Борис Філатов, який у п’ятницю склав присягу міського голови Дніпропетровська, закликав політраду партії «Самопоміч» й лідера партії Андрія Садового розпустити фракцію своєї партії у Дніпропетровській міськраді.

Із таким зверненням він виступив сьогодні після того, як фракція «Самопомочі» зробила заяву про порушення законодавства під час складення присяги мера.

«Фактично, ми бачимо створення якоїсь широкої коаліції, до якої увійшли представники «Опозиційного блоку», партій «Самопоміч» і «Громадська сила». Я закликаю пана Садового проявити політичну відповідальність і рішучість і розпустити фракцію партії «Самопоміч» в міській раді Дніпропетровська у зв’язку з тим, що вона фактично вступила в змову з колаборантами», – заявив Філатов.

Водночас у дніпропетровській «Самопомочі» заявили, що не співпрацюють з «Опозиційним блоком», більше того – в другому турі виборів міського голови підтримували Філатова, однак закону треба дотриматись, щоб не створити підстав для юридичного оскарження рішень міськради.

За словами керівника міської організації «Самопомочі», депутата міськради Артема Хмельникова, стаття 89 закону «Про вибори» вказує, які документи має надати особа, обрана міським головою для вступу на посаду, це зокрема, і трудова книжка. Цей документ Філатова, зазначив Хмельников, наразі перебуває у Верховній Раді, яка ще не задовольнила заяву обраного мера про складення депутатського мандата.

«Є спеціальна норма, що регулює це питання, яка вища за норму про статус народного депутата. Ми не хочемо, щоб недемократичні сили скористалися цією ситуацією, аби потім оскаржувати рішення міської ради у суді», – заявив Артем Хмельников.

Висуванець партії «Укроп», оголошений переможцем виборів міського голови Дніпропетровська, Борис Філатов у п’ятницю склав присягу мера. Під час зачитування присяги група людей у залі вигукувала «Ганьба!». На противагу їм прихильники Філатова почали скандувати «Філатов!».

XS
SM
MD
LG