Доступність посилання

ТОП новини

Росія шукає панування, а не компромісу – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Пом’якшення політики Європейського союзу щодо Росії не зупинить планів керівництва цієї держави. Про це 27 листопада заявив президент України Петро Порошенко у виступі в найстарішому університеті Нідерландів – Лейденському.

«У довгостроковій перспективі Росія шукатиме панування, а не компромісу. Москва вважає, що за нафтодолари можна купити душу Європи», – наголосив президент України.

«Принцип Європи, який зробив континент сильнішим, – ідея свободи, зокрема свободи особистості, є більш цінною, ніж геополітичні інтереси великих гравців», – додав голова української держави, наголосивши, що російська політика спрямована на розкол ЄС.

Порошенко зазначив, що імплементація угоди про асоціацію України з ЄС є шансом для України стати більш розвиненою, реформованою та демократичною. Тому українці, наголосив президент, сподіваються на мудре рішення громадян Нідерландів на референдумі щодо цієї угоди.

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо угоди про асоціацію Україна – ЄСна 6 квітня 2016 року.У цьому органі наголосили, що референдум не має зобов’язуючого характеру, його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Нідерландах 26-27 листопада.

XS
SM
MD
LG