Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі спалили опудало із зображенням Ердогана


Спалення у Сімферополі опудала з фотографією президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, 27 листопада 2015 року, окупований Росією Крим
Спалення у Сімферополі опудала з фотографією президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, 27 листопада 2015 року, окупований Росією Крим

У центрі столиці окупованого Криму Сімферополя 27 листопада учасники акції «Удар у спину» спалили опудало з зображення президента Туреччини, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії». Близько 100 осіб провели пікет під російськими та георгіївськими прапорами, протестуючи проти дій турецьких військових, які збили російський бомбардувальник на турецько-сирійському кордоні.

Учасники акції періодично скандували «Не забудемо, не пробачимо!», «ІДІЛ не пройде!», «Ні тероризму в Росії» та інші гасла, тримали в руках свічки на знак пам’яті про загиблого пілота Су-24.

Промовці критикували владу Туреччини, а також висловлювали підтримку президентові Росії Володимиру Путіну.

«Це агресія відносно Росії. Турецькі ВПС щодня порушують межі. Ми, греки Криму, повністю підтримуємо дії Путіна проти головорізів «ІГІЛ». З нами Бог і Росія», – заявив один із представників грецької громади Криму.

«Ми вирішили підтримати цю акцію протесту, тому що вважаємо, що більше Росія не може мовчати і залишатися осторонь. Все-таки треба виявляти жорсткість і показувати, де чиє місце», – сказала студентка Кримського федерального університету Ксенія Лапко.

Кульмінацією заходу стало спалення опудала із сіна з фотографією президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

За дотримання порядку під час заходу відповідали співробітники російської поліції і представники кримської «самооборони».

Російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецькими військовими 24 листопада в районі турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак незаконно перетнув її кордон, Росія наполягає, що він перебував у небі над Сирією.

Крим окупований Росією на початку 2014 року. Верховна Рада України ухвалила вважати початком окупації 20 лютого. Україна, США, Євросоюз та більшість країн світу цієї окупації не визнають, Росія називає анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG