Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровській міськраді «Укроп» блокуватиметься з БПП – Філатов


Борис Філатов
Борис Філатов

У Дніпропетровській міській раді депутати партії «Укроп» створять коаліцію з депутатами партії «Блок Петра Порошенка». Про це 27 листопада після складення присяги міського голови заявив переможець виборів Борис Філатов.

За його словами, представник «Блоку Петра Порошенка» Каміль Примаков буде запропонований ним і підтриманий фракцією на посаду секретаря міської ради.

На питання журналістів про те, що в двох сил – «Укропу» й «Блоку Петра Порошенка» – бракує депутатів для створення більшості в міськраді, Філатов запевнив, що коаліція все одно буде створена.

«Ми знайдемо голоси. У нас є різні сценарії. Я думаю, що після того, як сьогоднішній сценарій розвалився, і знову «Самопоміч» потрапили до всеукраїнського скандалу, я думаю, що їхні депутати підуть на пенсію, ще не взявшись виконувати свої обов’язки. Ми створимо коаліцію, в цьому не сумнівайтеся», – сказав він.

Окрім того, як заявив Борис Філатов, серед його перших кроків на посаді будуть кадрові чистки в міськвиконкомі. Зокрема, він озвучив кандидатури на призначення заступниками міського голови, усе це члени партії «Укроп»: керівник міського виборчого штабу політсили Олександр Санжара, директор однієї з місцевих телекомпаній Анастасія Староскольцева, завідувач лікарні Євгенія Дитятківська.

Висуванець партії «Укроп» Борис Філатов 27 листопада склав присягу мера. У цей час група людей у залі вигукувала «Ганьба!». Водночас прихильники Філатова почали скандувати «Філатов!»

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня проходять п’ять партій. За офіційними даними ТВК, до міської ради обрано 25 депутатів від «Опозиційного блоку» (майже 30,6% голосів, 21 – від «Укропу» (25%), 7 – від «Громадської сили» (9%), 6 – від Блоку Петра Порошенка (7,5% голосів), 5 – від «Самопомочі» (5,9%). Решта політичних сил набрали менш ніж по 5% голосів виборців.

XS
SM
MD
LG