Доступність посилання

ТОП новини

Росія розблокує постачання вугілля після підключення однієї з ЛЕП на Крим – Демчишин


Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин

Розблокування постачання вугілля стане можливим у разі підключення однієї з ліній електропередач (ЛЕП), що постачає електрику до окупованого Криму, повідомив 27 листопада міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

«При включенні лінії на «Титан» ми вирішимо питання з вугіллям. Таким чином ми вирішуємо свої питання, а не їхні», – твердить Демчишин.

За словами міністра, уряд також підтримує рішення щодо включення однієї з ЛЕП, якою подається електроенергія на Кримський півострів.

Як повідомив міністр, із проханням про відновлення енергопостачання до Криму до нього зверталися деякі представники посольств іноземних держав.

За словами виконувача обов’язків директора компанії «Укренерго» Всеволода Ковальчука, ремонтні роботи на лінії Каховка – Титан, відновлення та подача нею електроенергії до Криму можуть бути здійснені впродовж двох-трьох годин за умови розблокування її громадськими активістами й отримання відповідного рішення з боку силових структур.

Бойовики угруповання «ДНР», які дослухаються до вказівок із Росії, 24 листопада припинили відвантаження вугілля на контрольовану українською владою територію. Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко 27 листопада заявив, що вугілля не продаватиметься, доки влада України не відновить електропостачання Криму.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив 27 листопада на засіданні енергетичного штабу про відсутність в Україні достатніх запасів вугілля для проходження зимового періоду.

XS
SM
MD
LG