Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Туреччини порадило своїм громадянам відкласти поїздки до Росії


©Shutterstock
©Shutterstock

МЗС Туреччини у суботу, 28 листопада, оприлюднило заяву, в якій попередило своїх громадян про можливі «проблеми», з якими вони можуть стикнутися, відвідуючи Росію.

Зовнішньополітичне відомство закликало турецьких громадян відкласти свої термінові і нетермінові поїздки в Російську Федерацію, «поки ситуація не проясниться».

Водночас президент Туреччини Раджеп Тайїп Ердоган, виступаючи в суботу перед своїми прихильниками, висловив жаль, що турецькі ВПС збили російський Су-24, але перш, ніж його озвучити, вкотре розкритикував Росію за її дії в Сирії. Ердоган заявив, що готовий зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним у кулуарах конференції з питань клімату в Парижі наступного тижня.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сьогодні заявив, що інцидент з літаком заподіяв шкоди двостороннім відносинам Росії і Туреччини, які буде важко відновити. «Не можна збивати російські літаки. Не можна чинити замах на Росію», – сказав Пєсков в інтерв’ю російському телебаченню.

27 листопада Росія заявила, що призупинить безвізовий з Туреччиною з 1 січня 2016 року.

Літак Су-24 був збитий турецькими ВПС 24 листопада, біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, попри попередження. Кремль наполягає, що літак не залишав меж Сирії.

XS
SM
MD
LG