Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» здійснюватиме громадське спостереження за виборами в Маріуполі та Красноармійську


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Громадянська мережа «Опора» повідомляє, що її спостерігачі забезпечуватимуть громадський нагляд за перебігом місцевих виборів у Маріуполі та Красноармійську Донецької області у неділю, 29 листопада. Про це йдеться у повідомленні мережі на сторінці у Facebook.

«Вже завтра відбудуться вибори у Маріуполі і Красноармійську. «Опора» пильнувала за організацією проведення волевиявлення, і в день голосування налаштована прискіпливо спостерігати. Окрім того, що спостерігачі озброєнні лічильниками явки, до Маріуполя вирушили представники «Опори», які надаватимуть експертну оцінку безпосередньо з місця події», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили в «Опорі», у Маріуполі працюватиме кілька мобільних груп спостерігачів, які реагуватимуть на «можливі виклики та загрози». У Красноармійську офіційні громадські спостерігачі будуть присутні на 100% виборчих дільниць.

Центральна виборча комісія напередодні передала 250 виборчим дільницям, розташованих у цих містах, всі виборчі бюлетені для голосування.

У неділю, 29 листопада, жителі Маріуполя і Красноармійська Донецької області обиратимуть мерів своїх міст, а також депутатів міських рад. За посаду мера Маріуполя змагатимуться 22 кандидати, а в Красноармійську – 20. Охоронятимуть правопорядок у містах близько двох тисяч силовиків.

10 листопада Верховна Рада призначила голосування на місцевих виборах в Маріуполі та Красноармійську на 29 листопада, оскільки 25 жовтня воно там не відбулося через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій.

XS
SM
MD
LG