Доступність посилання

ТОП новини

Путін підписав указ про санкції проти Туреччини


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав 28 листопада указ, яким запроваджує санкції проти Турецької Республіки. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Указ тимчасово запроваджує, зокрема, «заборону або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка». Перелік таких товарів Путін наказав визначити уряду Росії.

Також організаціям, що перебувають під юрисдикцією Туреччини, забороняється або обмежується «виконання окремих видів робіт». З 1 січня 2016 року роботодавцям у Росії забороняється залучати працівників із Туреччини.

Також із 1 січня призупиняється дія безвізового режиму між Росією та Туреччиною, а «туроператорам і турагентам належить утримуватися від реалізації громадянам Російської Федерації туристського продукту, що передбачає відвідування території Турецької Республіки».

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися цього тижня. 24 листопада російський літак Су-24 був збитий турецькими ВПС біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, попри попередження. Кремль наполягає, що літак не залишав меж Сирії.

XS
SM
MD
LG