Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську започаткували доброчинні екскурсії на допомогу бійцям АТО


Доброчинні екскурсії допомагають добровольцям АТО одужати (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Доброчинні екскурсії допомагають добровольцям АТО одужати (відео)

У Дніпропетровську краєзнавці – волонтери запровадили доброчинні екскурсії на допомогу бійцям АТО. У неділю, 29 листопада, відбулась перша пішохідна мандрівка історичною частиною міста, учасники якої зробили доброчинні пожертви на лікування тяжко пораненого бійця «ДУКу» Родіона Трістана, якого наразі ставлять на ноги у дніпропетровській лікарні імені Мечникова.

За словами організатора акції Юрія Фанигіна, доброчинні екскурсії на підтримку українських вояків відбуваються у Дніпропетровську з серпня, але досі збирали кошти на допомогу цілим підрозділам, а не окремим людям.

Щоразу, зазначає Юрій Фанигін, на такі заходи приходить 50-70 небайдужих дніпропетровців. Загальна сума пожертв може складати від близько 500 гривень до кількох тисяч.

Свою недільну екскурсію, яка відбувалась в переддень річниці розгону столичного Майдану, гід розпочав символічно – з площі Героїв Майдану й розповіді про монумент Леніну, знесений під час «ленінопаду» взимку 2014 року. У програмі також була подорож головними вулицями центральної частини міста, огляд старовинних будинків і пам’яток, повз які чимало жителів міста ходить чи не щодня, не знаючи про їхню історичну цінність й унікальність. Попри негоду захід зібрав близько півсотні людей.

«Кожного, хто прийшов, я попросив зробити пожертву – нехай гривню, нехай дві, суть – не в номіналі купюри, а в нашому ставленні до людини поруч з нами, людей, які не пустили горе в наш дім», – зазначає Юрій Фанигін.

За інформацією волонтерів, 23-річний Родіон Трістан, молодий юрист, активний майданівець, боєць «ДУКу», отримав несумісне з життям поранення влітку 2015 року поблизу шахти Бутовки в зоні АТО, але вижив. Попереду у нього низка операцій, тривалий процес реабілітації: робота над протезом правого ока, відновлення функцій лівого, установка титанової пластини для відновлення черепа.

XS
SM
MD
LG