Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова замінити Росію на турецькому ринку – Павленко


Олексій Павленко
Олексій Павленко

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко заявляє, що Україна готова вдвічі збільшити постачання до Туреччини зерна, кукурудзи та олії.

«Український агросектор готовий виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччини. Якщо традиційні партнери Туреччини застосують санкції, тобто припинять постачати зернові, Україна готова збільшити поставки зерна, кукурудзи та олії мінімум удвічі. Туреччина давній і надійний партнер України, ми готові виступити гарантом продовольчої безпеки країни», – написав Павленко у неділю, 29 листопада, на своїй сторінці у Facebook.

За словами Павленка, за 10 місяців 2015 року Україна експортувала до Туреччини аграрної продукції на суму майже 566 мільйонів доларів США.

«У разі введення Росією продовольчого ембарго проти Туреччини, України може істотно збільшити ці показники за рахунок додаткових поставок пшениці, кукурудзи, ячменю, бобових та олії», – наголосив Олексій Павленко.

Президент Росії Володимир Путін підписав 28 листопада указ, яким запроваджує санкції проти Турецької Республіки. Указ тимчасово запроваджує, зокрема, «заборону або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка».

Також із 1 січня призупиняється дія безвізового режиму між Росією та Туреччиною, а «туроператорам і турагентам належить утримуватися від реалізації громадянам Російської Федерації туристського продукту, що передбачає відвідування території Турецької Республіки».

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися цього тижня. 24 листопада російський літак Су-24 був збитий турецькими ВПС біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, попри попередження. Кремль наполягає, що літак не залишав меж Сирії.

XS
SM
MD
LG